Ida tipsar

 

Liden ja… hm… Vad har dem hittat på egentligen? Hur har dem tänkt då?

 Jag som lillesyster till blivande bruden tänkte, att det är nog bäst att jag rycker in med mina bästa tips inför den stundande resan…

Korta historien är ju att våran kära far ”Tore” bor i Liden sedan början av nittiotalet och vi (syskon med våra respektive och familjer) hänger här titt som tätt, mest på sommaren men inget går ju upp mot en vinterresa till vackra Medelpad…

 Liden är en liten by lite nord väst om Sundsvall, utsikten över bergen och Indalsälven gör att vilken Stockholmare som helst kan tappa andan av den vackra omgivningen. Och… hit ska nu alla ni… Grattis! En (kanske barnfri) miniweekend i slutet av sommaren och dessutom världens festligheter!!!

Här kommer några bra tips…

 Affärer:

I Liden finns en liten ICA butik och en bensinmack som har (lantliga öppettider). Här kan man handla frukost och andra överlevnadssaker. Kommer man upp sent på fredag kväll, kan ju vara bra att handla frukost innan ni lämnar Sundsvall. (stänger 19.00 på fredagar)

Boende:

Boendealternativen är ju inga lyxhotell, men väldigt charmiga & trevliga. Här kan vara bra att tänka på att ta med sig egna sängkläder. Varför inte sin favoritkudde (för att sova ännu bättre)?

Egna handdukar behövs ju då också…

Båda boende alternativen har ju kök, där man kan laga till sin frukost samt kylskåp för förvaring.

Resan:

Har ni tjuvlyssnat på skivan? (endast levererad till oss i den yngre generationen)  Grymt bra! En nostalgitrip för lillesyster som hörde dem flesta av dessa låtar, genom väggarna från syrrans tonårsrum... Ser fram emot en liten roadtrip och musik sällskap J

 Jag skulle ju rekommendera alla som har möjlighet, att resa upp redan på fredagen. Boendet är ju superbilligt och det kan vara skönt att ta det lite lugnt på lördagen, samt göra sig i ordning för bröllopet i lugn och ro. Kan bli lite stressigt annars kan jag gissa!?

Om trafiken flyter på som den ska når man Sundsvall från Sthlm på 4,5-5 timmar
med bil (utan några långa stop)

Vill man stanna och äta eller fika (vilket är trevligt på bilresor),
tänkte jag tipsa om några bra ställen längs E4an:

GävleBro -  Här finns allt, rastplats, toaletter, superstor
restaurang & fik med god mat och mycket att välja på.

Tönnebro – Halva vägen från Stockholm, ligger lite mysigt vid sjön
(här kan man ta sig ett avsvalkande dopp en varm sommardag).
Här finns både rastplats, bensinmack och wärdshus.

Söderhamn – Här ser ni ”The Big M”  strax innan avfarten,
så håll ögonen öppna om ni vill svänga av här.
Stor uteservering och ”don´t need to say more”…
McDonald’s is McDonald’s…
I´m loving it!

Hudiksvall – Någon kilometer in från motorvägen (2:a avfarten) ligger McDonald’s och brukar alltid vara värt den där lila extra avstickaren. Sväng av och fortsätt bara rakt fram tills du ser M:t…Superduper Service och som alltid, god mat till ett bra pris! Stor uteservering finns och fräshaste toaletterna Sthlm-Sundsvall.

Sundsvall – Nu är man ju nästan framme och alltid lika skönt att glida in genom stan. Här finns allt! Antingen kan man åka genom stan eller så svänger man av strax innan om man vill brassa på.

Här finns ju gott om hotell om någon absolut vill ha cityluft och inte kan motstå hotellfrukost på lördag morgonen, för att sedan ta sig vidare till Liden på lördagen.

Checkar in på vandrarhemmet eller Utsiktens stugor gör man då bäst innan bröllopet. Kan ju vara smart att bädda i ordning sängen, för dem som planerar att ”rulla” hem framåt småtimmarna, för jag sa väl att det blir brakfest?!

 Japp! Det var väl det från mig…

Gillade ni mina tips? Håll då ögonen öppna under min lilla flik här på hemsidan, för jag kanske kommer på fler smarta saker att tipsa om.

Ser fram emot att träffa Er alla och önskar en trevlig resa!

 

Vi ses i augusti…

Hälsningar //

Lillesyster Löfvenius 2008-04-22

 

 
     
Kontaktperson vid övriga praktiska frågor :

Ida Löfvenius
0704 - 85 12 91

idalofvenius@hotmail.com