Arne Johansson 60 år

Arne Johansson i Järkvissle fyller 60 år den 27/6 och vi på Lidens tidning
har då skrivit lite i vårt juninummer om detta.
Nu tänkte jag som kompis avslöja lite om det vi inte vågade skriva om.

En tidig bild på Arne hemma i Gävle hos mor och far

              

Arne har alltid varit ett hängivet boxningsfreak och även provat på detta själv. Bilden till vänster visar när han precis slagit ut Bosse Högberg i en fruktansvärd holmgång på Stockholms Stadion 1970.

Till höger vinner han Örbyspelen för sjätte gången och i finalen slogs Gurra "knocken" Svensson blodig.

Han har även provat på cykelsporten med skiftande framgångar. En av de tyngre segrarna vinner han här när han cyklar Farsta runt och vinner sin klass ohotad. I den klassen deltog visserligen bara två stycken och Arne hade på andra varvet knuffat omkull den andre som bröt benet och fick bryta.

En karriär som fotbollsdomare tog vid, men efter stenkastning under en match mellan Pröpa och O'Higgins fick Arne nog och lade pipan på hyllan.

Tiden som gymnast varade inte särskilt länge eftersom Arne fastnade i spagatläge och fick vistas ett halvår på lasarett innan dom fick till hans ben och bäcken.
Fältflygare Johansson.

Jobbade under några år som detta innan han fick skjuta ut sig över Ålands hav och eftersom han då blev 7 cm kortare vågade man inte chansa med denna våghals i luften igen.

Då flyttade Arne till USA och blev Astronaut och förste svensk att flyga runt jorden.

  Tiden i lumpen var inte rolig. Här ses Arne iförd full stridsmundering, men kort därefter blev han satt i förrådet då han kastade en skarp handgranat åt fel håll rätt in i köket så att alla på flottiljen blev utan mat en månad. 
Ett tag var Arne också ordförande i Hammarby IF. Efter att Hammarby fått stryk av Djurgården med 8-1 i börja på sjuttiotalet talade Arne med massmedia och sa:
Det var ju riktigt roligt eftersom jag håller på Djurgår'n. Efter detta var också denna karriär till ända.

Arne ändrade då utseende ett par år och drog runt på stan som en osalig ande. Några som såg honom på den tiden liknar honom vid mannen t.h

Arne har alltid gillat häftiga bilar, speciellt av märket Opel. T.V ser vi Arne som testförare på en ny modell.

När Ronnie Petterson dog fick Arne chansen att köra lite formel 1. Fick dock sluta när han ansågs vara en säkerhetsrisk eftersom han aldrig körde fortare än 90km/tim.

Arne åkte till Las Vegas och vann raskt 10 milj dollar och beslöt sig då att ställa upp i det Amerikanska presidentvalet. Tyvärr räckte inte pengarna och när han då tryckte egna pengar med sin egen bild slutade det med fyra år på San Quentin där han för övrigt delade cell med en stor neger som satt inne för presidentmordet i Norra Kongo.
Inne i fängelset började Arne träna som en besatt. Ställde upp i
MR Universum men kom sist.

Har även jobbat sporadiskt som kock vid olika restauranget som E-4 baren i Gryttjom norr om Uppsala eller Ellas Café i Ockelbo.

Numera tar Arne det lugnt och fint, går på lyckopiller för att inte skena iväg och är även redaktör i Lidens Tidning.

Nu vet ni mer om den ärade
60-åringen.

 

Oval: Jag e ballast!
Nedan följer lite bilder ur Arne Mac Serious rikliga liv

Rundad rektangulär: Wow, tänk om jag får turnera med Eilert Pilarm?
Rundad rektangulär: Koskit hela dagarna. Nästa gång tar jag med sekreterarna
Rundad rektangulär: Ser jag bra ut i mina nya glasögonbågar?
 

Innan du lämnar sidan måste du klicka här

Text och bilder:

Tore Löfvenius och
Magnus Westins album


Hit Counter